Welplaat Spijkenisse

Editie: januari 2016                                                                                  

Over SW Welplaat
In het kader  van de Wet Sociale Werkvoorziening biedt de Welplaat werk aan mensen met een beperking. Deze kunnen van lichamelijke, verstandelijke of psychische aard zijn. De meeste medewerkers hebben psychische beperkingen. We bieden mensen met een beperking zinvol en economisch relevant werk aan. Het aantal WSW-ers is momenteel 450 personen. Ongeveer 430 daarvan wonen op Voorne-Putten.

De Welplaat is actief als industrieel toeleveringsbedrijf, maar ook als dienstverlener in de groensector en als detacheerder. Verder biedt de Welplaat trajecten aan die de arbeidsgeschiktheid van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt bevorderen.

Ik heb een gesprek met René Schuurmans Hoofd P&O / Detacheringen bij Welplaat over hoe de veranderingen binnen de Welplaat worden gerealiseerd.

Verandering
Vroeger was het zo dat we mensen met psychische en of lichamelijke beperkingen bij ons inpandig aan het werk hadden. Nu zijn het merendeels alleen mensen met psychische beperkingen. We willen het aantal werknemers dat inpandig bij ons aan het werk is laten krimpen. Doormiddel van arbeidsontwikkeling wordt er aan gewerkt om medewerkers te kunnen detacheren. 5-6 jaar geleden is het detacheren van medewerkers in gang gezet Toen werkten er 35 mensen buiten, nu zijn dat er 100.

Hoe realiseren jullie dat?
We hebben de teamleiders workshops aangeboden. Daarmee vergroten zij hun vaardigheden om de werknemers nog beter te begeleiden in hun arbeidsontwikkeling.

We hebben er voor gekozen om de teamleiders uit de gewone routine van alle dag te halen. Ze kunnen dan op een rustige locatie alles bespreken en de route voor de toekomst uitstippelen. Zonder dat ze gestoord worden. Eerder kozen we voor locaties verder weg. Wat lange reistijden betekenden. Nu hebben we gekozen voor een locatie dichtbij huis.

Ondernemershuis Spijkenisse
Ons oog is gevallen op Ondernemershuis Spijkenisse. Dichtbij, makkelijk en relaxed voor onze teamleiders. Ze krijgen nu korte trainingen en hoeven niet net als eerder lange dagen te maken. Doordat de locatie ver weg was werd zoveel mogelijk in een dag gestopt.

Verder zijn we als klant tevreden over het Ondernemershuis. Er wordt zorgvuldig en zorgzaam met de klant omgegaan. Aan alles wordt gedacht en is kwalitatief goed verzorgd.